Картофен пай

Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2005
Картофен пай
 
Необходими продукти:
500 г брашно
125 г захар
150 мл прясно мляко
3 сварени картофа
2 яйца
1 кубче мая
кората от 1 лимон
кората от 1 лайм (зелен лимон)
кората от 1 портокал
2 ябълки
200 г заквасена сметана
100 г стафиди
80 г масло
1 щипка сол
5-6 с. л. захар за поръсване
2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Картофен пай
Маята се начупва, полива се с мляко и се разбърква, за да се разтвори. Изсипва се в брашното, поставят се сол и захар. Тестото се омесва, добавят се настърганите кори на лимоните и портокала. Втасва 1 1/2 ч.
2
Картофен пай 2
Картофите се сваряват, настъргват се и се разбъркват с яйцата. Добавят се към втасалото тесто. Сместа се разпределя в покрита с хартия за печене форма (26 см диаметър). Втасва още 20 минути, след което се пече 15-20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
3
Картофен пай 3
Ябълките се обелват, нарязват се на кубчета и се запържват в разтопеното масло. Смесват се със стафидите.
4
Картофен пай 4
Сервира се, като част от ябълките се разпределят в чиния, отгоре се поставя парче от пая, поръсва се с канелена захар, добавя се заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: