Картофен пай със спанак

Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2003
Картофен пай със спанак
 
Необходими продукти:
1 1/2 кг картофи
50 г краве масло
2 щипки индийско орехче
масло за намазване
царевичен грис за поръсване (галета)
200-300 г замразен спанак
100 г сирене
1 глава кромид лук
1 стрък праз
2-3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофен пай със спанак
Картофите се обелват, сваряват се в подсолена вода, пюрират се заедно с маслото и се овкусяват с индийското орехче и солта.
2
Картофен пай със спанак 2
За плънката лукът се реже надребно, празът - на по-едри колела. Запържват се в сгорещеното олио за 1-2 минути. Поръсва се с червен пипер, разбърква се и веднага се налива 1 к. ч. гореща вода. Задушава се 3-4 минути, след което се добавя замразеният спанак и настърганото сирене и се задушава около 5 минути, като от време на време се разбърква.
3
Картофен пай със спанак 3
Дъното и стените на тавата за печене се намасляват и се поръсват обилно с царевичния грис. Половината от картофеното пюре се разпределя по дъното и стените и се добавя приготвената плънка. Покрива се с втората половина от пюрето, разпределя се внимателно и се приглажда с лъжица, така че да се запечата. Пече се при температура 180 градуса до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: