Картофен огретен

Много вкусен
Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 05.02.2017
Картофен огретен
Картофен огретен
 
Необходими продукти:
700-800 г картофи
500-600 мл прясно мляко
3 яйца
1/2 ч. ч. олио
сирене
кашкавал
колбас (или кренвирш)
сол
чубрица
червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват и се настъргват на едро ренде.
2
Към тях се добавят намачканото сирене, олиото и подправки. По желание се слагат и настърган кашкавал, нарязан колбас (или кренвирш).
3
Прибавят се разбърканите яйца и прясното мляко.
4
Сместа се изсипва в тавичка и ако е нужно, се долива още мляко, така че сместа да плува в него.
5
Пече се около 30-40 минути, на по средата, в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.


Съвет:
Може да се сервира с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


293 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: