Картофен кейк с пушена сьомга и крем сирене

Предлагаме ви интересна идея за елегантно предястие от тънък картофен блат с вкусен крем от сирене и резени пушена сьомга
Източник: Бон Апети
Дата: 09.01.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи (стари)
125 г краве масло (разтопено)
1 с.л. ретро горчица
1 ч.л. сух чесън
125 г брашно
1 яйце
1 ч.л. бакпулвер
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
250 г крем сирене
200 г пушена сьомга
4 стръка див лук
1 ч.л. каперси
1 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Картофен кейк с пушена сьомга и крем сирене
Картофите се сварят в подсолена вода. Изваждат се и се обелват. Намачкват се с преса за картофи и се оставят да се охладят.
2
Картофен кейк с пушена сьомга и крем сирене 2
Смесват се с маслото, горчицата, чесъна, брашното, бакпулвера, черния пипер, сол и яйцето. Разбърква се. Ако е нужно се добавя още брашно.
3
Картофен кейк с пушена сьомга и крем сирене 3
Полученото тесто се разстила на слой дебел около 2 см в тава върху тефлоново килимче за печене. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна (с вентилатор) до златисто - около 20 минути.
4
Картофен кейк с пушена сьомга и крем сирене 4
Крем сиренето се смесва с накълцаните див лук и каперси, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се.
5
Картофен кейк с пушена сьомга и крем сирене 5
Изпечената картофена основа се намазва с получената смес. Нарязва се на квадрати и се гарнира с парченца сьомгата.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2020
Хареса ми как се комбинира с пушената сьомга, но не бих го направила отново.
1.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2019
Доста приятен и приятно изглеждащ обяд! Вместо див лук използвах обикновен пресен. Нямах пушена сьомга, затова я запекох леко на фурна. Благодаря на Бон Апети за рецептата!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


316 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: