Картофен кекс

Източник: Светлана
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 11.09.2017
Картофен кекс
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
1 ч. ч. прясно мляко
2 яйца
2 кренвирша
1 буркан кисели краставички
100 г кашкавал
100 г топено сирене
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Обелваме картофите и ги сваряваме в подсолена вода. След като са готови, ги настъргваме на едро ренде и ги смесваме с млякото, яйцата и подправките.

2
Изсипваме половината от картофената смес в намазнена тавичка (или кръгла форма за кекс) и отгоре слагаме нарязаните на кубчета кисели краставички, кренвирши и топено сирене. Покриваме с останалата част от сместа.

3
Печем до готовност в предварително загрята на 200 градуса фурна. Може да поръсите картофения кекс с настърган кашкавал малко преди да го извадите от фурната или пък непосредствено след това.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


244 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: