Картофен гювеч с праз

Източник: Бон Апети
Дата: 16.12.2003
Картофен гювеч с праз
 
Необходими продукти:
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка копър
1 ч. л. самардала
1 кг картофи
4 стръка праз
2 червени сушени чушки
30-40 г маргарин
6-8 с. л. олио
4 скилидки чесън
1 кубче зеленчуков бульон


Начин на приготвяне:
1
Картофен гювеч с праз
Маргаринът и 3-4 с. л. от олиото се сгряват в дълбок тиган. В тях на тих огън за около 5 минути се задушава едро нарязаният праз.
2
Картофен гювеч с праз 2
Чушките се запичат на сух тиган, нарязват се наедро или се начукват в хаванче и се прибавят към позапържения праз. Овкусяват се с натрошеното кубче бульон и се оставят да поврят на слаб огън още 4-5 минути.
3
Картофен гювеч с праз 3
Чесънът се назрязва на тънки филийки, поръсва се с накълцаните магнадоз, копър и самардалата и се разбърква.
4
Картофен гювеч с праз 4
Картофите се обелват, нарязват се на тънки филийки и с половината от нарязаните картофи се покрива дъното на намаслена тава.
5
Картофен гювеч с праз 5
Подправя се със смесените подправки и чесън, изсипва се задушеният праз и се разпределя равномерно. Реди се втори пласт картофи, посолява се, поръсва се с останалото олио и се покрива с домакинско фолио. Пече се около 40-60 минути при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: