Картофен гратен

Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 26.03.2015
Картофен гратен
 
Необходими продукти:
около 1,5 кг картофи
100 г краве масло
2 глави лук
няколко клончета мащерка
2 с. л. зехтин
200 мл течна сметана
1/2 ч. ч. бульон
150 г сирене
150 г кашкавал
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Загрейте зехтина в тиган и сложете 2 стръкчета мащерка. Заедно с тях сложете лука, нарязан на тънки шайби. Щом се запържат за около 5 минути, махнете от котлона.
2
Картофите обелете и нарежете на кръгчета. Намазнете голям керамичен съд или съд от йенско стъкло и започнете да редите ред картофи, лук, като посолявате на вкус. Завършете с ред картофи и разпръснете малки бучки масло.
3
Отгоре залейте със сметаната и 1/2 ч. ч. бульон. Сложете да се пече в загрята фурна, докато картофите омекнат. След това извадете от фурната и бързо поръсете с натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Оронете 1 стрък мащерка отгоре и върнете във фурната за десетина минути. Готви се 40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


258 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: