Карпачото на Мария Калас

Прелестта на това предястие е в чистите вкусове
Източник: Бон Апети
Дата: 23.08.2011
Карпачото на Мария Калас
 
Необходими продукти:
200 г телешко бонфиле
1 с. л. дижонска горчица
50 мл зехтин „Екстра върджън“
1 лимон
40 г сирене „Пармезан“
листа пресен спанак за украса
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Карпачото на Мария Калас

Телешкото бонфиле се нарязва на тънки ленти. 


2
Карпачото на Мария Калас 2

Подреждат се върху фолио, като се застъпват, и се мажат с горчица. 


3
Карпачото на Мария Калас 3

Отново се поставят ленти месо и се маже с горчица. 


4
Карпачото на Мария Калас 4

С помощта на фолиото се завива като бонбон, двата края се завързват и се оставя във фризера да замръзне.


5
Карпачото на Мария Калас 5

След това с помощта на машина или на остър нож се реже на много тънки слайсове.

 

 


6
Карпачото на Мария Калас 6

На дъното на чинии за сервиране се покапва зехтин и лимонов сок и сместа се овкусява със сол и пипер меланж на вкус. 


7
Карпачото на Мария Калас 7

Отгоре се поставят тънките ленти месо и се настъргва малко от кората на лимона.


8
Карпачото на Мария Калас 8

Отново се поръсва със зехтин и лимонов сок и с помощта на белачка се правят люспи от сиренето „Пармезан“. 


9
Карпачото на Мария Калас 9

Украсява се с листа пресен спанак и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: