Карпачо от сом

Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2010
Карпачо от сом
 
Необходими продукти:
100 г филе от сом
сокът от 1/2 лимон
3–4 листа рукола
15–20 г захар
70 г зелен лимон
60 г чери домати
кората от 1/2 лимон
10 г бял пипер
500 г сол
1 ч. л. каперси


Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват солта, пиперът и наситнената лимонова кора. С тази смес се покрива филето и се оставя да престои 3–4 часа.
2
След това филето се измива от солта и се слага първо в пластик фолио, а след това – в алуминиево фолио. Пристяга се да се получи като колбас и се оставя да престои 1 денонощие в хладилник.
3
Втвърденото филе се нарязва на фино с остър нож, аранжира се в чиния в произволна форма и се гарнира с накъсаната рукола, карамелизираните четвъртинки зелен лимон и чери доматчетата. Накрая карпачото се намазва с лимоновия сок и се поръсва с каперсите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: