Карпачо от домашно маринована сьомга и риба меч, сервирана с букет от салати, каперси и лимон

Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2009
Карпачо от домашно маринована сьомга и риба меч, сервирана с букет от салати, каперси и лимон
 
Необходими продукти:
70 г сьомга
70 г риба меч
35 г салата микс (радичо, рукула, лоло росо)
10 г лайм (филетиран)
10 г каперси
10 мл зехтин ("Екстра Върджин")
балсамов оцет на вкус
морска сол за овкусяване
1/2 връзка копър
1 с. л. морска сол
1 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Карпачо от домашно маринована сьомга и риба меч, сервирана с букет от салати, каперси и лимон
Предварително филетираната риба се овалва в сместа от накълцания копър, морската сол и захарта и се оставя в хладилник за 24 часа.
2
Карпачо от домашно маринована сьомга и риба меч, сервирана с букет от салати, каперси и лимон 2
Рибата се измива, подсушава се и се нарязва на тънки ивици с помощта на остър нож.
3
Карпачо от домашно маринована сьомга и риба меч, сервирана с букет от салати, каперси и лимон 3
Салатите се нарязват в купа и се овкусяват със сол, балсамов оцет и зехтина.
4
Карпачо от домашно маринована сьомга и риба меч, сервирана с букет от салати, каперси и лимон 4
В средата на чиния за сервиране се слага салатата, отстрани се гарнира с рибата, слагат се резените лимон и каперсите. Поръсва се с морска сол и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: