Карпачо от ананас

Европейска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 25.07.2007
Карпачо от ананас
 
Необходими продукти:
1 ананас
1 ч. ч. пресни малини
1/2 зелен лимон
2 с. л. кафява захар
1-2 ч. л. настърган джинджифил
80-100 мл готварска сметана
1 ч. ч. кокосово мляко
2 ч. л. желатин


Начин на приготвяне:
1
Карпачо от ананас
Ананасът се измива и се обелва.
2
Карпачо от ананас 2
Плодът се нарязва на тънки шайби и сърцевината се отстранява с помощта на метален ринг.
3
Карпачо от ананас 3
Сокът на половин зелен лимон се изцежда и се разбърква с кафявата захар.
4
Карпачо от ананас 4
Добавят се настърганата лимонова кора и джинджифилът и се разбърква добре.
5
Карпачо от ананас 5
Шайбите ананас се подреждат в подходящ съд и се заливат с маринатата.
6
Карпачо от ананас 6
Отгоре се поръсват малините и плодовете се оставят да престоят в хладилник около 2 часа.
7
Карпачо от ананас 7
Желатинът се накисва в 2-3 с. л. вода и когато набъбне, се сипва в загрятото до температура 30-33 градуса кокосово мляко. Разбърква се, след което се оставя да се охлади.
8
Карпачо от ананас 8
Сметаната се разбива на сняг и в нея с бъркане се налива охладеното мляко. Сместа се оставя да стегне в хладилник за 1-2 часа.
9
Карпачо от ананас 9
В подходящи чинии се поставят шайби маринован ананас и се поръсват с малини. От кокосовата смес с помощта на лъжички се оформят топчета (ньоки) и десертът е готов за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: