Карначета в тесто

Апетитно запечена перфектна комбинация за обяд или вечеря
Източник: Бон Апети
Дата: 03.08.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г карначета
1 глава червен лук
2 с. л. зехтин
2 стръка пресен лук
черен пипер на вкус
зехтин за намазване

за тестото:
240 г брашно
4 яйца (размер L)
200 мл прясно мляко
100 мл светла бира
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Карначета в тесто
Яйцата се разбиват (последователно) с млякото, бирата и солта, като постепенно се добавят брашното и зехтина. Разбърква се добре, докато се получи гладко тесто, като за палачинки.
2
Карначета в тесто 2
Карначетата се нарязват на парчета с дължина от 8 см и се запичат до златисто в съд с незалепващо покритие.
3
Карначета в тесто 3
Изваждат се, в същия съд се сгорещява зехтина и се запържва червеният лук, нарязан на тънки лодки.
4
Карначета в тесто 4
Тестото се изсипва в намазана със зехтин тава, върху него се нареждат карначетата и червеният лук и се поръсва с черен пипер. Пече се в загрята на 220 градуса фурна за 15 минути.
5
Карначета в тесто 5
Ястието се поднася веднага, гарнирано с наситнен пресен лук.




Съвет:
По желание се гарнира и с настърган кашкавал.
Може да се поднесе със салата.

Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2021
Интересна рецепта, обикновено ги правя с картофи, но и така стана вкусно
4.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2016
Стана идеално! Благодаря за оригиналните рецепти!
3.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2015
Стана страхотно!!! Направих го 50 на 50, половината поръсих с кашкавал, другата половина не... и в двата случая се получи страашно вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

11.04.2014
Интересна рецепта :-) За вечеря имахме на едно хляба,месото и бирата :-)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2014
Много вкусна гозба! Само, че избрах неподходяща тава. Препоръчвам - става много бързо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


269 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: