Карибски бургер

Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г филе от мерлуза
200 г рулца от раци
200 г коктейлни скариди
50 г едро смлени бадеми
30 г от бялата част на 1 стрък праз
1 филия хляб
3-4 стръка магданоз
1 к. ч. прясно мляко
1 с. л. натурално нишесте
1-2 щипки сол
черен пипер на вкус
олио за пържене
2-3 с. л. майонеза
1 с. л. соев сос
чили сос на вкус
кората от 1 лайм (жълт лимон)
сокът от 1/2 лайм (жълт лимон)


Начин на приготвяне:
1
Карибски бургер
Филето от мерлуза се смила, след това се изважда и в блендера се смилат рулцата от раци и скаридите.
2
Карибски бургер 2
Добавят се нарязаните праз и магданоз, подправя се със сол и черен пипер и отново се мели. От получената смес и смляното рибно филе се омесва кайма. Филията се накисва в прясно мляко, след това се отцежда и се прибавя към каймата. Поръсва се с нишесте, омесва се.

3
Карибски бургер 3
С помощта на метален пръстен върху намазнен съд се оформят кюфтета от сместа, като се притиска добре с лъжица. След това кюфтетата се овалват в смлените бадеми.
4
Карибски бургер 4
Бургерите се пържат в предварително загрятото олио на умерен огън по 5-6 минути от всяка страна. Продуктите за лимонено-майонезения сос се смесват и разбиват. Бургерите се сервират със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: