Карибска любов

Гост: Йордан Иванов, готвач в ресторант "Левента", град Русе
Източник: Бон Апети
Дата: 16.02.2007
Карибска любов
 
Необходими продукти:
3 пилешки филета от гърди
3-4 резена пресен джинджифил (1/2 ч. л.)
1-2 стръка магданоз
3-4 с. л. бяло вино
2 с. л. смлени орехови ядки
2 с. л. олио
1/2 ч. л. счукан зелен пипер
1 червена чушка
1 резен авокадо
1 резен ананас
1 резен манго
1/4 краставица
3-4 стръка магданоз
1 с. л. смлени орехи
зелен пипер и лимонов сок на вкус


Начин на приготвяне:
1
Карибска любов
Филетата се изрязват във форма на сърце.
2
Карибска любов 2
В купа се наливат бялото вино и олиото за маринатата.
3
Карибска любов 3
Добавят се смлените орехови ядки, нарязаните наситно джинджифил и магданоз, поръсва се със зелен пипер и сол.
4
Карибска любов 4
Филетата се потопяват в приготвената марината и се оставят да престоят 1 час. След това се изпичат на скара от двете страни.
5
Карибска любов 5
Чушката, авокадото, ананасът, мангото и краставицата се нарязват на много малки кубчета и се смесват в купа.
6
Карибска любов 6
Продуктите за салсата се овкусяват с лимоновия сок, поръсват се с нарязания наситно магданоз и със смлените орехови ядки.
7
Карибска любов 7
Салса "Тропикана" се поднася като гарнитура към изпеченото на скара пилешко филе.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


107 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: