Къри с пуешко и тиква

Ястие за ценители
Източник: Бон Апети
Дата: 04.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пуешки гърди
600 г тиква
200 г дългозърнест ориз
30 г корен джинджифил
600 мл пилешки бульон
400 мл кокосово мляко
4 скилидки чесън
2 глави лук
1 люта зелена чушка
3 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
пресен кориандър за сервиране

за подправката:
1 ч. л. куркума
1/2 ч. л. кориандър на зърна
1/2 ч. л. кимион на зърна
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. чимен
1/2 ч. л. синап
1 шушулка кардамон


Начин на приготвяне:
1
Къри с пуешко и тиква
Шушулката на кардамона се отстранява и семенцата се стриват в хаванче, заедно с кимиона, кориандъра, синапа, чимена, куркумата и червения пипер.
2
Къри с пуешко и тиква 2
Пуешките гърди се режат на кубчета.
3
Къри с пуешко и тиква 3
Тиквата се обелва, почиства се и се реже на кубчета с размер 2 х 2 см. Лукът се реже на полумесеци. Чесънът, лютата чушка и джинджифилът се наситняват.
4
Къри с пуешко и тиква 4
В съд с дебело дъно се загрява олиото и в него се запържва месото. Когато придобие златиста коричка, се изважда.
5
Къри с пуешко и тиква 5
В същия съд се запържват чесънът, чушката и джинджифилът. Щом станат златисти, се добавя лукът.
6
Къри с пуешко и тиква 6
Когато и той се запържи, се поръсват стритите подправки.
7
Къри с пуешко и тиква 7
Налива се бульонът, прибавят се тиквата и кокосовото мляко. Оставя се да къкри на слаб огън до готовност и редуциране на соса.
8
Къри с пуешко и тиква 8
Връща се месото и се оставя да къкри още 5–10 минути. Овкусява се със сол и черен пипер. Оризът се сварява във вода.
9
Къри с пуешко и тиква 9
Кърито се сервира с ориза и пресен кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.12.2019
Мъжът ми каза, че е много вкусно! Любовта минава през кухнята!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: