Къри с патладжан и фасул

Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2010
Къри с патладжан и фасул
 
Необходими продукти:
сол на вкус
2 патладжана (около 600 г)
200 г зелен фасул
100 г грах
1 глава лук
1 стрък лимонова трева
3–4 стръка кориандър
1 с. л. къри
1 ч. л. чили
100 мл кокосово мляко
2 с. л. сос „Терияки“
1 ч. л. кафява захар
50 мл зехтин


Начин на приготвяне:
1
Лукът се реже наситно и се запържва за около 2–3 минути в зехтина.
2
Патладжаните се режат на ленти, осоляват се и се оставят в наклонена тавичка за няколко минути, за да изтече горчивият сок.
3
Зеленият фасул се реже на половинки. Към лука за около 4–5 минути се добавя патладжанът, докато добие златист цвят и докато омекне. След това се прибавят зеленият фасул, грахът и накълцаните наситно лимонова трева и кориандър. Разбърква се добре и се поправя с кърито, чилито, кокосовото мляко, соса „Териаки“ и кафявата захар.
4
Ястието къкри около 10 минути на тих огън (ако е нужно се долива малко вода или бульон). Поднася се топло.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: