Къри с леща и карфиол

Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2002
Къри с леща и карфиол
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. червена леща (обикновена)
1 глава лук
1 ч. л. къри
1 ч. л. червен пипер
8 с. л. олио
1 глава карфиол (600 г)
2 домата (1/4 буркан стерилизирани)
2 лютиви чушлета (червено и зелено)
2 скилидки чесън
1 ч. л. кимионови семена
1 резен джинджифил (1/4 ч. л. сух)
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Къри с леща и карфиол
Лещата се почиства, измива се със студена вода и се изсипва в тенджера за варене. Прибавя се нарязан наситно лук, къри и червен пипер.
2
Къри с леща и карфиол 2
Лещата се залива с вода в съотношение 1:3 (600 мл). Прибавя се 1/2 от олиото, кипва се и се вари 10 минути.
3
Къри с леща и карфиол 3
Карфиолът се почиства от кочана, накъсва се на розички и се измива. Доматите се попарват за 30 секунди при лещата, за да могат лесно да се обелят. Лютивите чушки се почистват от семето и заедно с почистените скилидки чесън се нарязват наситно.
4
Къри с леща и карфиол 4
Кимионовите семена се запичат в нагорещен тиган и се заливат с останалото олио. Добавят се лютивите чушки, чесънът и джинджифилът. Запържват се 10 секунди и се прибавят към лещата заедно с доматите и розичките карфиол.
5
Къри с леща и карфиол 5
Яхнията се посолява на вкус и се оставя да поври още 10 минути. Сервира се в дълбоки чинии, като по желание се овкусява с лимонов сок или ябълков оцет и се поръсва с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: