Къри с кюфтета

Апетитно основно с екзотичен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 11.01.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за кюфтетата:
600 г телешка кайма
80 мл олио
2 глави лук
20 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
2 с. л. кетчуп
1 с. л. гарам масала
сол на вкус

за кърито:
40 мл олио
30 г пресен джинджифил
3 скилидки чесън
2 зелени люти чушки
2 с. л. доматен концентрат
2 глави лук
1 ч. л. гарам масала
1/2 ч. л. куркума
магданоз за гарниране
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Къри с кюфтета
Лукът, чесънът и джинджифилът за кюфтетата се обелват и се накълцват. Смесват се с каймата, гарам масалата, кетчупа, сол и накълцания магданоз, и се разбърква добре. Каймата се оставя за 30 минути, за да се овкуси.
2
Къри с кюфтета 2
Оформят се не много големи кюфтета и се пържат до златисто в загрятото олио.
3
Къри с кюфтета 3
Лукът, чесънът, джинджифилът и лютите чушки за кърито се почистват и се смилат в блендер.
4
Къри с кюфтета 4
Получената паста се запържва в олиото за 4–5 минути. Прибавят се куркумата и гарам масалата.
5
Къри с кюфтета 5
Когато и те се запържат, се слага доматеният концентрат.
6
Къри с кюфтета 6
Наливат се 600 мл топла вода и се посолява. Кърито се готви на умерен огън около 15 минути.
7
Къри с кюфтета 7
След това силата на огъня се намалява, прибавят се кюфтенцата и се готви още около 15 минути. Ако сосът се сгъсти, се разрежда с вода.
8
Къри с кюфтета 8
Ястието се сервира с наситнен магданоз и по желание – с варен ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2017
Гордея се със себе си, направих си собсвена Гарам масала. Ястието стана много вкусно, поднесох го с ориз басмати.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2017
Много интересен вкус! Всеки трябва да опита!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: