Къри с бамя и грах

Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2003
Къри с бамя и грах
 
Необходими продукти:
250-300 г ориз
400-500 г замразен грах
400-500 г замразена бамя
1 глава кромид лук
5 с. л. олио
1 корен джинджифил (колкото скилидка чесън) или 1/2
2-3 с. л. доматено пюре
2-3 скилидки чесън
1 ч. л. сух магданоз
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. кориандър
1/2 ч. л. семена от копър


Начин на приготвяне:
1
Къри с бамя и грах
Джинджифилът и лукът се обелват и се нарязват наситно, a скилидките чесън - на филийки. Запържват се за 1-2 минути в сгорещеното олио, овкусяват се с куркумата, кимиона, кориандъра и семената от копъра и се пържат още половин минута.
2
Къри с бамя и грах 2
Запръжката се прехвърля в тенджера и се налива вода, колкото да я покрие. Прибавят се грахът и бамята, долива се вода (без да ги покрива) и ври 20 минути. Щом зеленцуците омекнат, се налива разреденото с малко вода доматено пюре, посолява се, ври още 10 минути и се поръсва с магданоза.
3
Къри с бамя и грах 3
Оризът се измива, залива се с вода, колкото да го покрие с два пръста, и се посолява. След като кипне, се похлупва и се вари на съвсем тих огън, за да може оризът да поеме напълно водата. След това се оттегля от котлона и се оставя под капак, докато стане пръхкав.
4
Къри с бамя и грах 4
В чиния се оформя канапе от сварения ориз, около него се сипва къри с бамя и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


167 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: