Къри с агнешко и спанак

Богато основно с вкус на пролет
Източник: Бон Апети
Дата: 03.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г дългозърнест ориз

за маринатата:
100 г кисело мляко
30 г пресен джинджифил
5 скилидки чесън
1 с. л. смлян кориандър
1 ч. л. гарам масала
1 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. сухо чили
1/2 ч. л. куркума

за кърито:
1 кг обезкостена агнешка плешка
500 г спанак
3 зелени люти чушки
1 глава лук
2 дафинови листа
1 щипка смлян кардамон
2 с. л. олио
1 пръчка канела
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. гарам масала
1 ч. л. кимион
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Къри с агнешко и спанак
Чесънът и джинджифилът се обелват и се пюрират с киселото мляко, чилито, куркумата, кориандъра, кимиона и гарам масалата.
2
Къри с агнешко и спанак 2
Месото се нарязва на кубчета и се залива с получената смес. Разбърква се и оставя да се маринова за минимум 4 часа.
3
Къри с агнешко и спанак 3
Олиото се загрява и в него се запържват за кратко кимионът, кардамонът, черният пипер, пръчката канелата и дафиновите листа.
4
Къри с агнешко и спанак 4
Добавят се лукът, нарязан на полумесеци, а след това месото и лютите чушки, нарязани наситно. Запържват за около 5 минути.
5
Къри с агнешко и спанак 5
Налива се вода, колкото да покрие продуктите и ястието се готви на тих огън под капак до готовност – около 2 часа.
6
Къри с агнешко и спанак 6
Спанакът се бланшира в гореща вода, за да намали обема си. Пюрира се и се добавя в ястието.
7
Къри с агнешко и спанак 7
Кърито се овкусява с гарам масалата, лимоновия сок и сол на вкус.
8
Къри с агнешко и спанак 8
Готви се още 5–10 минути и се поднася със сварен ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2019
Рецептата е превъзходна! Поздравления! Съвсем леко промених някои стъпки, но основното, разбира се, спазих. Мариновах месото за около 2 часа. Пропуснах запържването на подправките, но пък запечатах леко месото. След това сварих всичко заедно (месо+подправки) в тенджера под налягане за 12 мин. Просто нямах много време, а рецептата намерих буквално в последната минута. Въпреки, че не спазих точно предписаниято, всички бяха единодушни, че са били в първокласен ресторант! Благодаря, Лора и Стоян!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


299 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: