Къри пай с картофи и патладжани

Източник: Бон Апети
Дата: 25.11.2004
Къри пай с картофи и патладжани
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
2-3 патладжана
250 г стерилизирани домати
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. ч. леща
7-8 с. л. олио
1 ч. л. къри
сол


Начин на приготвяне:
1
Къри пай с картофи и патладжани
Лещата се вари 20-30 минути (без да се разварява) и се изцежда в гевгир. Картофите се обелват, нарязват се на кубчета, варят се 10-15 минути в кипнала подсолена вода и също се изцеждат в гевгир. Патладжаните се измиват, обелват се, нарязват се на филии, посоляват се и се оставят да се отцедят за около 20 минути.
2
Къри пай с картофи и патладжани 2
Отцедените патладжани се нарязват на кубчета и се запържват в сгорещена мазнина. Добавят се нарязаните наситно чесън и 1/2 глава лук, поръсва се с къри. Накрая се поставят скълцаните домати и се оставя на тих огън, за да се задуши.
3
Къри пай с картофи и патладжани 3
В намаслена тава се изсипва сместа с патладжаните и се разбърква с лещата. Върху този пласт се разпределят картофите, а останалата 1/2 глава лук се нарязва на лентички и се разпределя най-отгоре върху пая. Пече се около 35-40 минути в умерено загрята фурна (при температура 180 градуса).

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


275 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: