Карфиолена супа с горгонзола

Есенна италианска супа
Източник: Бон Апети
Дата: 19.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава 1 карфиол
1 глава лук
100 г сирене „Горгонзола“
100 мл животинска сметана
1 л зеленчуков бульон
40 г краве масло
4 стръка мащерка
1 дафинов лист
сол на вкус

за крушите:
2 круши
1 щипка канела
20 г краве масло
2 с. л. захар
50 мл ябълков оцет
1 стрък мащерка


Начин на приготвяне:
1
Карфиолена супа с горгонзола
Лукът се нарязва наситно и се запържва в сгорещеното масло.
2
Карфиолена супа с горгонзола 2
Когато омекне, се прибавят карфиолът, дафиновият лист и мащерката.
3
Карфиолена супа с горгонзола 3
Налива се бульонът и се посолява.
4
Карфиолена супа с горгонзола 4
Готви се докато карфиолът омекне. След това мащерката и дафиновият лист се изваждат.
5
Карфиолена супа с горгонзола 5
В супата се налива сметаната, прибавя се горгонзолата и всичко се пасира.
6
Карфиолена супа с горгонзола 6
Крушите се обелват, почистват се и се режат на големи кубчета.
7
Карфиолена супа с горгонзола 7
Запържват се в маслото, когато омекнат, се овкусяват със захарта и оцета и се ароматизират с листенцата мащерка и канелата. Готвят се 10 минути.
8
Карфиолена супа с горгонзола 8
Супата се поднася с крушите.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2018
Страхотна супа, но смятам, че за тази рецепта трябва да се посочи грамажа на карфиола, защото от 1 глава използвах 3/4 и накрая пак стана прекалено гъста(като каша).
1.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2015
Хубава супа за сезона но я хапваме с крутони!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: