Карфиол с кедър по ливански

Ливанска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 30.10.2008
Карфиол с кедър по ливански
 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
1-2 скилидки чесън
2-3 листа целина
2-3 с. л. зехтин
2 филии твърд хляб
100 г орехови ядки
50 г кедрово семе
1 кофичка кисело мляко
2-3 скилидки чесън
2-3 стръка магданоз
2-3 стръка копър
2-3 щипки кимион
1 к. ч. зехтин
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Карфиол с кедър по ливански
Главата карфиол се накъсва на розички и се потапя в кипнала подсолена вода.
2
Карфиол с кедър по ливански 2
В блендер се слагат натрошените филии хляб, кимионът, кедровото семе, ореховите ядки, солта, магданозът и копърът.
3
Карфиол с кедър по ливански 3
Прибавят се лимоновият сок, зехтинът, киселото мляко и наситненият чесън и се пюрира.
4
Карфиол с кедър по ливански 4
Останалият чесън се нарязва на филийки и се запържва в зехтин.
5
Карфиол с кедър по ливански 5
Добавят се целината и карфиолът.
6
Карфиол с кедър по ливански 6
Изпържените розички карфиол се сервират в порционна чиния със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: