Карфиол и броколи в дип от „Ементал”

Източник: Бон Апети
Дата: 20.04.2010
Карфиол и броколи в дип от „Ементал”
 
Необходими продукти:
400 г карфиол
400 г броколи
4 яйца
200 г царевично брашно
сол и бял пипер на вкус
олио за пържене
4 стръка див лук
150 г сирене „Ементал”
100 мл готварска сметана
30 мл бяло вино
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Карфиолът и броколите се накъсват на розички и се бланшират в подсолена вода за около 4 минути.
2
Розичките се панират в разбитите яйца и брашното и се пържат в сгорещено олио. Изваждат се върху кухненска хартия, за да отцеди излишната мазнина, и се порционират.
3
Сиренето, сметаната и бялото вино за дипа се слагат в малка касерола на водна баня, докато се разтопи сиренето. Овкусява се със сол и пипер.
4
При поднасяне зеленчуците се заливат с дипа или той се сипва в отделни купички.
 
 
Съвет
Дипът може да се приготви и направо на огъня, но трябва да се бърка постоянно, за да не загори.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: