Кардамонени хлебчета с крем от марципан (Семла)

Симпатично допълнение към кафето
Източник: Бон Апети
Дата: 19.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно (+ за размесване)
75 г краве масло
50 г захар
10 г суха мая
300 мл прясно мляко (топло)
4 шушулки кардамон
1 яйце
1/2 ч. л. сол

за плънката:
200 г бадемов марципан
250 мл животинска сметана
120 мл прясно мляко
2 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Кардамонени хлебчета с крем от марципан (Семла)
Маята се разтваря в млякото, заедно със захарта.
2
Кардамонени хлебчета с крем от марципан (Семла) 2
Брашното се смесва със солта. Прави се кладенче и се сипват млякото с маята, разтопеното масло, яйцето и стритият кардамон.
3
Кардамонени хлебчета с крем от марципан (Семла) 3
Замесва се тесто, прехвърля се в чиста купа, покрива се с прозрачно фолио и се оставя да втаса.
4
Кардамонени хлебчета с крем от марципан (Семла) 4
След това от тестото се оформят малки топки, които се подреждат в тава и се оставят да втасат.
5
Кардамонени хлебчета с крем от марципан (Семла) 5
Хлебчетата се пекат в загрята на 190 градуса фурна с вентилатор, до златисто – 10 минути.
6
Кардамонени хлебчета с крем от марципан (Семла) 6
Охлаждат се, разполовяват се и се издълбават, а вътрешността им се запазва.
7
Кардамонени хлебчета с крем от марципан (Семла) 7
Марципанът се разбърква с млякото и издълбаната част от хляба.
8
Кардамонени хлебчета с крем от марципан (Семла) 8
Получената смес се слага в пош и с нея се пълнят хлебните половинки.
9
Кардамонени хлебчета с крем от марципан (Семла) 9
Плънката се покрива с разбита със захар сметана. Хлебчетата се затварят и по желание се поръсват с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2016
Марина, обикновено купуваме бадемов марципан от магазините на търговска верига Метро.
2.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
1.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2016
Къде в София мога да намеря бадемов марципан? От доста време търся, но не съм срещала в големите вериги хипермаркети.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: