Карамелови канелони

Рецептата е приготвена от майстор-сладкаря Николай Маринов
Източник: Бон Апети
Дата: 07.07.2010
Карамелови канелони
 
Необходими продукти:
50 г пудра захар
25 г глюкоза
25 г краве масло
10 г брашно
50 мл мляко
225 г млечен шоколад
20 г растителна сметана
10 мл животинска сметана
15 г черен шоколад


Начин на приготвяне:
1
Пудрата захар, глюкозата и маслото се загряват и се прибавя брашното. Разбърква се добре.
2
Готовата смес се разстила в тава и се пече на 180 градуса до получаване на златистокафяв цвят.
3
Изпечената кора – още топла, но не гореща, се оформя като пура, от която се правят канелони.
4
Млякото за ганажа се поставя на огъня да заври. Прибавят се шоколадът и сметаната. Сместа се охлажда и се разбива на гъст крем. С него се пълнят канелоните.
5
Сметаната за шоколадовия сос се поставя на огъня, за да заври, и към нея се добавя шоколадът. С още топлия сос се украсяват канелоните и се поднасят.
 
 
Съветът на майстора:
Когато приготвяте повече канелони, получената кора се нарязва предварително на правоъгълници, които се пекат и се оформят.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: