Карамелизирано тирамису

Източник: Бон Апети
Дата: 21.06.2010
Карамелизирано тирамису
 
Необходими продукти:
1 пакет бишкоти
6 дълги кафета еспресо
25 мл ликьор “Амарето”
300 г кафява захар за поръсване
кората от 1 лимон
10 жълтъка
10 с. л. захар
500 г сирене “Маскарпоне”
25 мл ликьор “Амарето”


Начин на приготвяне:
1
Кремът се приготвя, като захарта се разбива с жълтъците до побеляване. Прибавят се сиренето и ликьорът, като се разбива непрекъснато. Кремът трябва да се сгъсти достатъчно – да е мек, но не и да е течен.

2
Кафето се смесва с ликьора и в него за няколко секунди се потапят бишкотите.
3
В тава се подрежда пласт от напоените бишкоти, върху тях се нанася половината от крема, отново се редят бишкоти и накрая се разпределя останалият крем.
4
Тавaта се оставя в хладилник за около 2–4 часа. При поднасяне се поръсва с кафявата захар.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2016
Разтопих кафявата захар и я поръсих върху сладкиша :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: