Карамелизирана палачинка с роте грюце

Гост: Мария Гроздева
Източник: Бон Апети
Дата: 23.10.2004
Карамелизирана палачинка с роте грюце
 
Необходими продукти:
2 яйца
1/2 л прясно мляко
200 г брашно
50 г разтопено масло
2 с. л. захар
1 с. л. бренди
2-3 капки есенция ванилия
1 щипка сол
200 г ягоди
200 г малини
200 г къпини
50 г нишесте горски плодове
100 мл червено вино
1 ч. ч. захар
1 пръчка канела (1 щипка смляна)
20 г масло
2 с. л. захар
пудра захар за поръсване
шоколад за овалване
сметанов сладолед


Начин на приготвяне:
1
Карамелизирана палачинка с роте грюце
Брашното, прясното мляко, яйцата и захарта се разбиват с пасатор. Добавят се солта, есенцията ванилия, брендито и разтопеното масло и отново се разбива. Готовото тесто се оставя да почине 10-15 минути, след което се изпичат палачинките.
2
Карамелизирана палачинка с роте грюце 2
Нишестето и половината червено вино се поставят в купа и се разбиват до получаването на хомогенна смес.
3
Карамелизирана палачинка с роте грюце 3
Останалото червено вино се загрява в тенджерка със захарта и канелата. Поставят се 3-4 ягоди. Бърка се, като се внимава ягодите да останат цели. Щом кипне, канелената пръчка се изважда, изсипва се нишестената смес и се разбърква, докато се сгъсти. Оттегля се от котлона и се добавят останалите плодове. Овалват се внимателно и се оставят да престоят.
4
Карамелизирана палачинка с роте грюце 4
Взимат се 4 палачинки, навиват се на руло и се нарязват. Получените тънки ивици се отделят внимателно една от друга. В тенджерка се загряват маслото и 2 с. л. от захарта. Бърка се непрекъснато, докато захарта се карамелизира. Добавят се нарязаните палачинки, разбърква се, поръсва се с останалата захар и отново се разбърква.
5
Карамелизирана палачинка с роте грюце 5
Палачинките се изсипват в подходяща чиния, така че да се оформи гнездо. В средата му се слага по малко от плодовете, а палачинките се поръсват с пудра захар. Върху плодовете се поставя една топка сладолед, оваляна в настъргания шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: