Карамелени пуканки с бекон

Заслужава си, да ги опитате
Източник: Бон Апети
Дата: 23.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 ленти бекон
3 с. л. олио
150 г царевица за пуканки
100 г краве масло
200 г светла кафява захар „Демерара“
50 г глюкоза
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. сода
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Карамелени пуканки с бекон
Беконът се нарязва наедро и се запържва на умерен огън, без мазнина, докато стане хрупкав, след което се подсушава върху кухненска хартия.
2
Карамелени пуканки с бекон 2
Олиото се загрява в тенджера. Сипва се царевицата и се похлупва. Готви се, като се раздрусва от време на време, докато се опукат всички зърна.
3
Карамелени пуканки с бекон 3
Пуканките се сипват в купа и се поръсват с бекона.
4
Карамелени пуканки с бекон 4
Захарта, маслото и глюкозата се смесват и се загряват на умерен огън.
5
Карамелени пуканки с бекон 5
Щом се получи карамел, се добавят ванилията, солта и содата, разбърква се и се дърпа от огъня.
6
Карамелени пуканки с бекон 6
Пуканките и беконът се заливат с карамела и се разбъркват.
7
Карамелени пуканки с бекон 7
Разстилат се равномерно в тава с незалепващо покритие или покрита с пергаментова хартия и се пекат 1 час в загрята на 120 градуса фурна с вентилатор, като на всеки 15 минути се разбъркват.

8
Карамелени пуканки с бекон 8
Оставят се да се охладят, начупват се и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2015
Ани, може да замениш глюкозата с мед.
1.
Изпрати
лично съобщение

16.09.2015
Задължителна ли е глюкозата ? Може ли да се замени с нещо друго ? :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: