Карамелена торта с бял шоколад и пияни малини

Блат от линцерово тесто с какао, покрит с карамелен крем със сметана и ганаш от бял шоколад
Източник: Бон Апети
Дата: 27.07.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г малини
100 мл ликьор от вишни (малинов, ягодов)
125 г краве масло
2 жълтъка
1 1/2 ч. ч. брашно
3 с. л. захар
1 с. л. какао
1 щипка сол
1 ч. ч. захар
50 мл готварска сметана
30 г краве масло
1/2 капсула ванилова есенция (1 пакетче на прах)
150 г шоколад
150 мл сметана


Начин на приготвяне:
1
Карамелена торта с бял шоколад и пияни малини
Ликьорът се налива в купа, в него се слагат измитите малини и се оставят да престоят поне 1 час.
2
Карамелена торта с бял шоколад и пияни малини 2
Блатът се приготвя, като в кухненски робот се изсипват пресятото брашно, захарта и солта, разбъркват се и се добавят жълтъците, нарязаното на кубчета масло и какаото. Меси се, докато тестото стане на трохи, след което месенето продължава с ръце.
3
Карамелена торта с бял шоколад и пияни малини 3
Готовото тесто се разстила в намазнена и набрашнена форма за печене с диаметър 22 см, като се покриват и стените. Пече се в предварително загрята до 200 градуса фурна 20–25 минути и се оставя да се охлади.
4
Карамелена торта с бял шоколад и пияни малини 4
Захарта за крема се залива с 50 мл студена вода и се загрява до получаването на светлокафява консистенция. Оставя се леко да стегне и се налива сметаната. След това се връща на котлона и се загрява, докато карамелът се разтвори в сметаната.
5
Карамелена торта с бял шоколад и пияни малини 5
Кремът се оттегля от котлона, добавя се маслото и се разбърква. Ароматизира се с ванилията и се разпределя върху изстиналия блат.
6
Карамелена торта с бял шоколад и пияни малини 6
Шоколадът за ганаша се загрява в сметаната, докато се разтопи, след което се сваля от котлона и се оставя да се охлади.
7
Карамелена торта с бял шоколад и пияни малини 7
Ганашът се сипва върху изстиналия карамел и тортата се оставя да стегне в хладилник.
8
Карамелена торта с бял шоколад и пияни малини 8
При сервиране всяко парче се гарнира с пияни малини, чийто леко кисел вкус създава необходимия баланс в тортата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: