Карамелен боб с бира

Почитателите на боба ще оценят това пикантно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 05.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 консерви червен боб (от 400 г)
50 г целина (глава)
1 глава лук
2 скилидки чесън
200 г домати от консерва
1 ч. ч. тъмна бира
2 с. л. зехтин
1 с. л. лют червен пипер
1 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Карамелен боб с бира

Зехтинът се загрява в съд с дебело дъно и в него се запържват наситнените лук, чесън и целина.

 


2
Карамелен боб с бира 2

След като зеленчуците омекнат, се запържва и бобът, предварително отцеден.

 


3
Карамелен боб с бира 3

Когато бобът започне да залепва за дъното на съда, се налива бира, изсипват се доматите и се слага медът. Овкусява се с лютия пипер, сол и черен пипер и се оставя се да къкри на слаб огън 15 минути или докато изври течността.

 


4
Карамелен боб с бира 4

След като се сгъсти (трябва да е като паста) се дърпа от котлона и се сервира.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: