Карамел „Бушард“

Карамелът е приготвен по оригинална френска рецепта с български привкус, внесен от майстор сладкаря Стоян Велинов.
Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2010
Карамел „Бушард“
 
Необходими продукти:
325 г захар
70 мл глюкоза
100 мл вода
225 г жълтъци
300 мл течна сметана
50 г краве масло
500 г бита сметана
бадеми, карамел и карамелов сос за декорация


Начин на приготвяне:
1
Карамел „Бушард“
250 г от захарта, глюкозата и водата се загряват на огъня до получаване на светъл карамел.
2
Карамел „Бушард“ 2
Карамелът се оставя 5–7 минути да поизстине. Жълтъците се разбиват с получения светъл карамел с миксер.
3
Карамел „Бушард“ 3
Карамелизира се останалата захар, добавят се маслото и предварително леко загрятата течна сметана. Оставя се да поизстине около 10 минути.

4
Карамел „Бушард“ 4
Двете съставки се смесват, добавя се битата сметана и се бърка до хомогенизирането им.
5
Карамел „Бушард“ 5
Сместа се излива във форма (елипсовидна) и се охлажда в хладилник 4–5 часа.
6
Карамел „Бушард“ 6
Декорира се с бадеми, натопени в карамел, и малко карамелов сос.
 
 
Съвети:
Когато светлият карамел се добавя към жълтъците, трябва да бъде на много тънка струйка и да се бърка енергично.
Добре е и жълтъците предварително да бъдат леко загрети на водна баня.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


245 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: