Капоната

Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2003
Капоната
 
Необходими продукти:
1 пушена скумрия
3 яйца
50-100 г филе хамсия
4 домата
2-3 кисели краставички
2 филии хляб
1 шепа маслини
3 скилидки чесън
1-2 шипки риган
зехтин за поръсване
6 с. л. зехтин
2 с. л. оцет
1 ч. л. риган
2-3 стръка магданоз


Начин на приготвяне:
1
Капоната
Режат се тънки филии хляб, поръсват се със зехтин и се овкусяват с риган. Счуква се чесънът и с получената кашичка се намазва хлябът. Пекат се само отгоре до зачервяване.
2
Капоната 2
Яйцата се сваряват до твърдо. Доматите се режат на осминки и се почистват от семето. Пушената скумрия се обезкостява и се нарязва на еднакви късове.
3
Капоната 3
Изпечените филии хляб се нарязват на квадратчета, прехвърлят се в салатиера и върху тях се подреждат полумесеците от домати, резените сварени яйца, нарязаните кисели краставички, маслините и двата вида риба. Салатата се покрива с фолио и се охлажда.
4
Капоната 4
Всички продукти за дресинга се слагат в купа и се разбъркват до хомогенизиране. Салатата се залива с дресинга непосредствено преди сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


274 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: