Къпкейкчета с кафе

Много вкусни и енергизиращи кексчета
Източник: Дарко
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 12.02.2017
Къпкейкчета с кафе
 
Необходими продукти:
150 г брашно
120 г захар
125 г меко краве масло
2 яйца (от свободно отглеждани кокошки)
2 банана (добре узрели)
2 ч. л. бакпулвер
1 с. л. есенция кафе
1 с. л. какао
1/2 ч. л. сол

за крема:
450 г пудра захар
150 г меко краве масло
3 с. л. есенция кафе
1/2 с. л. гореща вода


Начин на приготвяне:
1
С миксер разбийте яйцата с половината захар и щипка сол, до побеляване.
2
Обелете бананите (най-добре е, да са презрели) и ги намачкайте с вилица. Добавете ги към разбитите яйца и разбъркайте с шпатула.
3
Добавете есенцията кафе (може да я замените със сварено кафе еспресо).
4
С миксер разбийте мекото масло с останалата захар, докато се получи пухкава смес.
5
В отделна купа смесете брашното, какаото и бакпулвера. Добавете ги към маслото, като ги пресеете и разбийте, до хомогенна смес.
6
Смесете маслената и яйчната смес и разбъркайте, до хомогенизиране. Поставете хартиени кошнички в отворите на форма за мъфини и разпределете сместа в тях, с помощта на лъжица за сладолед.
7
Изпечете кексчетата за 20 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна (с вентилато) и ги оставете да се охладят много добре.
8
За крема, с миксер разбийте маслото и горещата вода с 1/4 от пудрата захар, до получаване на пухкава смес. Добавете есенцията кафе (или сварено кафе еспресо) и останалата пудра захар (лъжица по лъжица) и разбивайте, докато се получи пухкава смес с равномерен кафяв цвят.
9
Прехвърлете крема в пош с шприц с назъбен накрайник и го охладете в хладилник. След това върху всяко кексче шприцовайте шапка от крем. Поръсете с малко какао и украсете със зърна от кафе.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


324 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: