Къпана баница по шуменски

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 11.11.2022
Къпана баница по шуменски
Къпана баница по шуменски
Къпана баница по шуменски
Къпана баница по шуменски
Къпана баница по шуменски
 
Необходими продукти:
4 кори за къпана баница
600 г натрошено сирене
олио
сол


Начин на приготвяне:
1
Дълбока тава се пълни с вода и се слага малко сол. Друга тава се намаслява с олио. Взима се една кора, потапя се в солената вода за кратко и се слага в тавата. Поръсва се с олио и натрошено сирене.
2
Взима се друга кора, потапя се във водата, слага се в другата тава, полива се с олио и се поръсва сирене. Повтаря се и с останалите две кори, като последната само се поръсва с олио.
3
Баницата се оставя за около 10 минути, за да набъбнат корите.Пече се на 180 градуса до готовност и докато се зачерви отгоре. Готовата баница се изважда от фурната и се покрива с кърпа за 5 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


187 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: