Кантонски пържен ориз със спанак и гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 15.04.2003
Кантонски пържен ориз със спанак и гъби
 
Необходими продукти:
200 г жасминов ориз
2 глави лук
4-6 с. л. олио
200-300 г гъби (печурки)
2 ч. л. тъмен соев сос
1/4 ч. л. джинджифил
1 щипка натриев глутаминат (или вегета)


Начин на приготвяне:
1
Кантонски пържен ориз със спанак и гъби
В тенджерка се кипва 1 л вода, посолява се и се сипва оризът. Когато се свари, оризът се отцежда от водата и се оставя да престои под капак.
2
Кантонски пържен ориз със спанак и гъби 2
Лукът се нарязва надребно и се запържва в силно загрятото олио. След това се слагат нарязаните наедро гъби и когато се запържат, се добавят джинджифилът, соевият сос и натриевият глутаминат.
3
Кантонски пържен ориз със спанак и гъби 3
Сипва се спанакът и се пържи при непрекъснато бъркане, докато намали обема си. Накрая се прибавя отцеденият ориз, ястието се разбърква и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2016
Вера, рецептата е от далечната 2003 гл, т.е. почти „историческа“. Не можем да си спомним точно, дали я е сготвил някой гост на предаването или е била по желание на наш зрител, който е помолил да покажем рецептата на ястие от китайски ресторант. Длъжни сме обаче да кажем, че в много рецепти от китайската кухня присъства съставката натриев глутаминат. И също така бихме допълнили, че науката се развива постоянно и е напълно възможно след 15 години някой читател на сайта ни да напише нещо подобно и за рецептите, приготвени на скара. Съжаляваме, ако това те е отказало от четенето на рецепти в нашия сайт, но ако все пак решиш да останеш част от нашата аудитория, бихме препоръчали да се обръща внимание не само на автора на рецептите, но и от коя година са те. Поздрави от нас.
1.
Изпрати
лично съобщение

13.04.2016
Не мога да повчервам че в рецептата ви пише цитирам \"1 щипка натриев глутаминат (или вегета)\". Мисля че ще е добре да се замислите какви рецепти предлагате на масата необразован народ и че отговорността за тяхното здраве е и ваша. Кое е бон апети във вашите рецепти вече не съм сигурна. Напълно ме отказахте да ви чета.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: