Канелони с доматена салца, кайма и сос Бешамел

Източник: vesel@
ТИТЛА: Чирак
Дата: 06.10.2016
Канелони с доматена салца, кайма и сос Бешамел
Канелони с доматена салца, кайма и сос Бешамел
 
Необходими продукти:
1 кутия канелони (200-250 г)
350 г кайма
1 глава лук
1 морков
2 домата
кашкавал
чубрица, сол и черен пипер на вкус

за соса „Бешамел”:
3 с. л. брашно
1 л прясно мляко
50 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Лукът и морковът се нарязват на кубчета и се запържват.
2
Към тях се прибавя каймата, пържи се 3-4 минути и след това се подправя със сол, чубрица и черен пипер на вкус.
3
Добавят се настърганите домати и сместа се оставя да къкри на слаб огън за около 10 минути. След като изстине, с нея се пълнят канелоните.
4
Бешамелът се приготвя като маслото се разтопява на слаб огън и в него се запържва брашното. Добавя се прясното мляко и се бърка непрекъснато, докато сосът се сгъсти.
5
На дъното на тава за печене се сипва бешамел. Отгоре се подреждат напълнените канелони и се покриват със сос.
6
Ястието се пече 30-40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Поръсва се с настърган кашкавал и се пече още 10 минути - до златисто.


Съвет:
Препоръчително е, преди да напълните канелоните да изчакате сместа да изстине. В противен случай ще се напукат.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: