Канелони с червено цвекло, броколи и извара

Нетрадиционна рецепта за канелони с цвекло, с апетитна коричка и плънка от броколи, сирене и извара
Източник: Бон Апети
Дата: 17.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава червено цвекло (200-250 г)
150 мл сметана
1-2 щипки индийско орехче
100-120 г сирене
250-300 г извара
250 г броколи
зехтин за пържене
3 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
1 1/2 ч. ч. брашно
настърган пармезан


Начин на приготвяне:
1
Канелони с червено цвекло, броколи и извара
Червеното цвекло се сварява, обелва се и се смила в кухненски робот, като едно по едно се добавят яйцата.
2
Канелони с червено цвекло, броколи и извара 2
Сместа се сипва в купа и постепенно се добавя брашното, като се разбива с бъркалка.
3
Канелони с червено цвекло, броколи и извара 3
С бъркане се налива прясното мляко и се посолява на вкус.
4
Канелони с червено цвекло, броколи и извара 4
В тиган се загрява малко зехтин, сипва се от сместа и канелоните се изпичат подобно на палачинки.
5
Канелони с червено цвекло, броколи и извара 5
Броколите се почистват, сипват се в тенджера с кипнала подсолена вода и се бланшират.
6
Канелони с червено цвекло, броколи и извара 6
След това се отцеждат от водата и се пюрират заедно със сиренето, изварата и индийското орехче.
7
Канелони с червено цвекло, броколи и извара 7
Канелоните се пълнят с плънката, завиват се като рула и се подреждат в йенска тава.
8
Канелони с червено цвекло, броколи и извара 8
Сметаната се загрява, прибавя се пармезанът и се разбърква, за да се получи хомогенна смес. Канелоните се заливат със соса и се запичат във фурна за 10-15 минути при температура 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: