Канелени сладки с шоколадов ганаш

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 19.03.2018
Канелени сладки с шоколадов ганаш
 
Необходими продукти:
350 г брашно
1 ч. л. канела
1 яйце
120 г кафява захар
100 мл олио
70 г пасирано сладко от ягоди
70 г смлени орехи
1 ч. л. сода бикарбонат
1 с. л. оцет

за шоколадовия ганаш:
80 г тъмен шоколад
30 мл сладкарска сметана


Начин на приготвяне:
1
Брашното и канелата се смесват в купа. Яйцето се разбива на крем със захарта. Прибавят се олиото, пасираното сладко от ягоди, към което е добавена содата, изгасена в оцета. Разбърква се добре и се добавят смлените орехи. На части се прибавя брашното и се омесва меко тесто.
2
От тестото се оформят топчета, с големина на орех, които се подреждат в тава, застлана с хартия за печене. С малка капачка се прави вдлъбнатина в топчетата, където след изпичането ще се сложи пълнежът.
3
Пекат се 5-6 минути на 190-200 градуса. Сладките трябва да са меки. Охлаждат се върху решетка.

4
Ганашът се приготвя, като шоколадът и сметаната се разбъркват на водна баня, до получаване на еднородна смес, която се оставя, да се охлади, след което се разпределя във вдлъбнатините на сладките.


Съвет:
Вместо ганаш, като пълнеж може да се използва и сладко по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: