Канелени охлюви

С нежен и ароматен сос от мляко и ванилия
Източник: Бон Апети
Дата: 14.12.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
1 пакетче суха мая (7 г)
50 мл топла вода
120 мл топло прясно мляко
1 с. л. захар
1/2 ч. л. сол
50 г краве масло

за намазване и поръсване:
100 г краве масло (на стайна температура)
70 г захар
1 ч. л. канела

за заливката:
250 мл прясно мляко
70 г захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар (25 г)


Начин на приготвяне:
1
Канелени охлюви
Маята се разтваря във водата заедно със захарта. Поръсва се с брашно и се оставя да шупне.
2
Канелени охлюви 2
В купа се смесват брашното, солта, млякото и разтопеното масло.
3
Канелени охлюви 3
Добавя се шупналата мая.
4
Канелени охлюви 4
Замесва се меко тесто.
5
Канелени охлюви 5
Оставя се да втаса, покрито с фолио за свежо съхранение.
6
Канелени охлюви 6
Втасалото тесто се разточва в правоъгълна форма с размери 20 х 30 см. Маже се с маслото и се поръсва със захарта и канелата.
7
Канелени охлюви 7
Завива се на руло.
8
Канелени охлюви 8
Реже се на шайби с дебелина 2 см.
9
Канелени охлюви 9
Подреждат се в тава с разреза нагоре.
10
Канелени охлюви 10
Заливат се със смесените мляко, захар и ванилова захар.
11
Канелени охлюви 11
Десертът се пече 30-35 минути в загрята на 170 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (30)
30.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2020
Станаха супер ,изключително сладки и ароматни. В период на извънредно положение това са малки радости и удоволствие при самото приготвяне
29.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2016
Аз бих ги направила без заливката с млякото,без нея според мен ще са по-хубави,но всеки има различен вкус.
28.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2015
Още една страхотна рецепта!
27.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2015
Толкова пухкави се получиха,на всички много им харесаха :)
26.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2015
Охлювите станаха много приятни. Но следващия път ще ги пека в по-малка тавичка - може би около 24-26см.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: