Канапе от патладжани с домати

Източник: Бон Апети
Дата: 10.11.2009
Канапе от патладжани с домати
 
Необходими продукти:
3 патладжана
2–3 с. л. олио
200 г извара
10 маслини
10 листа пресен босилек (1/2 ч. л. сух)
2 с. л. зехтин
2 домата
1 филия хляб
50 г кашкавал
2 щипки сол
черен пипер на вкус
олио за намазване


Начин на приготвяне:
1
Патладжаните се нарязват на колелца с дебелина 1 пръст, посоляват се и се оставят за 15 минути, за да се отцеди горчивият сок. След това се изплакват и се подреждат в намазнена тава. Поръсват се с олиото и се пекат по 5 минути от всяка страна в предварително сгорещена до 220 градуса фурна.
2
В купа се смесват изварата, почистените от костилките маслини и накълцаните листа босилек. Сместа се овкусява със солта и черен пипер, налива се зехтинът и се пасира.
3
Доматите се нарязват на тънки колелца и се нареждат върху кръгчетата патладжан. Върху тях с помощта на пош се оформят розички от изварата. Поръсват се с хлебните трохи и настъргания кашкавал.
4
Канапетата се запичат за 10 минути при горно нагряване в максимално загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
CuliNarnia коментира рецептата Спаначена салата с лимец
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: