Камби с телешко по италиански

Италианска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 02.12.2008
Камби с телешко по италиански
 
Необходими продукти:
1 кг камби
250-300 г телешка кайма
150 г моцарела (кашкавал)
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 ч. ч. кускус
1/2 в. ч. червено вино
1 кубче телешки бульон
4-5 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
2 щипки копърово семе
1 буркан консервирани домати
5-6 стръка магданоз
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. босилек
1/2 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Камби с телешко по италиански
Камбите се разрязват на половинки, почистват се от семето и се бланшират за 5-6 минути в кипнала подсолена вода, след което се потапят в купа с леденостудена вода.
2
Камби с телешко по италиански 2
Лукът и скилидките чесън се нарязват и се запържват на силен огън в зехтин.
3
Камби с телешко по италиански 3
Добавя се кускус и се залива с червеното вино и 1 ч. ч. вряла вода.
4
Камби с телешко по италиански 4
Овкусява се с кубче бульон и 2 щипки копърово семе.
5
Камби с телешко по италиански 5
Сипва се още вода и се поръсва с риган.
6
Камби с телешко по италиански 6
Слага се телешката кайма и се разбърква.
7
Камби с телешко по италиански 7
Половинките камби се пълнят с получената смес и се поставят в намазнена тава.
8
Камби с телешко по италиански 8
Поливат се със зехтин, тавата се покрива с фолио и ястието се пече във фурна на 200 градуса.
9
Камби с телешко по италиански 9
Консервираните домати се пасират с магданоз, сол, захар, чесън на прах и босилек.
10
Камби с телешко по италиански 10
Чушките се покриват с нарязана на колелца моцарела, поливат се със соса и се допичат 10-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.10.2013
Превъзходни и интересни пълнени камби
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
страхотна рецепта. Приготвям я винаги, когато ни се хапва нещо по-нетрадиционно с кайма
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: