Калцоне с царевица и нахут

Постни и в минивариант – за да са по-удобни за хапване
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол

за плънката:
400 г нахут (от консерва)
150 г спанак (почистен и измит)
150 г царевица (от консерва)
80 г сушени домати
60 мл зехтин
1 скилидка чесън
2 с. л. хранителна мая
2 с. л. сок от лимон
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Калцоне с царевица и нахут
Маята се разтваря в 250 мл топла вода, заедно със захарта.
2
Калцоне с царевица и нахут 2
Брашното, солта и маята се разбъркват. Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Оставя се да втаса.
3
Калцоне с царевица и нахут 3
Чесънът и нахутът се смилат с половината от зехтина, лимоновия сок и сол на вкус.
4
Калцоне с царевица и нахут 4
Спанакът се сотира в останалия зехтин, когато омекне, отстранява се от котлона и се отцежда.
5
Калцоне с царевица и нахут 5
Доматите се режат на кубчета. Тестото се разделя на 8 части, от тях се оформят кръгли кори.
6
Калцоне с царевица и нахут 6
Мажат се с нахутената смес, гарнират се със сушени домати, спанак и царевица и се поръсват с хранителна мая.
7
Калцоне с царевица и нахут 7
Прегъват се на две и се оформят декоративни ръбове.
8
Калцоне с царевица и нахут 8
Пиците се пекат около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: