Калцоне с тиквички и пиле

Източник: Бон Апети
Дата: 30.06.2003
Калцоне с тиквички и пиле
 
Необходими продукти:
500 г брашно
200-220 мл вода
3 с. л. зехтин
1/2 ч. л. сол
1 суха мая
150 г пилешки гърди
150 г кашкавал
3 глави червен лук
2 домата
1 тиквичка
1 люта чушка
1 резенче джинджифил
2-3 филета аншоа
1 с. л. олио
2-3 с. л. тъмен соев сос


Начин на приготвяне:
1
Калцоне с тиквички и пиле
Брашното се пресява в купа, сипват се разтворената мая и зехтинът и при непрекъснато разбъркване се налива вода, достатъчно, за да се захване тестото.
2
Калцоне с тиквички и пиле 2
Меси се на ръка, докато се получи пухкава топка. Покрива се с фолио и се оставя да втаса.
3
Калцоне с тиквички и пиле 3
Пилешкото филе се накълцва на малки парчета, поръсва се с 1 с. л. от соевия сос и се оставя да се маринова за около 10 минути. След това се запържва за 3-4 минути в дълбок тиган със загрята мазнина.
4
Калцоне с тиквички и пиле 4
Джинджифилът се обелва и се нарязва наситно, лукът се реже на полумесеци, тиквичката и доматите – на кубчета. Лютата чушка се почиства от семето и се нарязва надребно.
5
Калцоне с тиквички и пиле 5
В мазнината от месото на силен огън се запържват лукът и джинджифилът. Когато се зачервят, се слагат тиквичките и лютата чушка, след 1-2 минути се прибавят филетата аншоа, останалият соев сос, босилекът, доматите и пилешкото месо. Разбърква се и се оставя да изстине.
6
Калцоне с тиквички и пиле 6
Половината от тестото се разточва с пръсти във формата на кръг, като хубаво се набрашнява. Част от плънката се изсипва с едната половина на кръга и се поръсва с нарязания на кубчета кашкавал.
7
Калцоне с тиквички и пиле 7
От едната страна краищата на тестото се намазват с вода, за да се залепят хубаво, след това тестото се прегъва на полумесец и се слепва. Калцонето се пече в предварително загрята фурна около 15 минути до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


292 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: