Калмарите се пускат в кипнала вода и се варят около минута заедно с черния пипер, солта, оцета и дафиновия лист, докато се издуят като тубички.
Мидите се нарязват наситно, филето и чесънът – на дребни парченца, а кашкавалът се настъргва. Смесват се в купа и се подправят със солта, зехтина, черния пипер, виното и част от сока на мидите. Пипалата на калмарите се отстраняват, нарязват се наситно и се слагат в плънката.
В калмарите се слага по малко от плънката, като задължително се оставя въздух, за да не изтече, и се запушват с парче домат.
Умами, или петият вкус, олицетворява нежния и приятен послевкус, усилва вкусовите усещания и прави храната...
Планирането на бюджета при пазаруване може да бъде предизвикателство, но с правилните инструменти лесно може...
В днешния забързан свят все повече хора избират доставка на храна, за да спестят време...
Водката съществува от векове и играе ключова роля в културите на много страни. Тя не...
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...