Калмарите се пускат в кипнала вода и се варят около минута заедно с черния пипер, солта, оцета и дафиновия лист, докато се издуят като тубички.
Мидите се нарязват наситно, филето и чесънът – на дребни парченца, а кашкавалът се настъргва. Смесват се в купа и се подправят със солта, зехтина, черния пипер, виното и част от сока на мидите. Пипалата на калмарите се отстраняват, нарязват се наситно и се слагат в плънката.
В калмарите се слага по малко от плънката, като задължително се оставя въздух, за да не изтече, и се запушват с парче домат.
На 18-ти юни екипът на Лесафр България събра партньори, приятели и журналисти, за да отпразнуват...
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...