Калмари по средиземноморски

Източник: Бон Апети
Дата: 08.09.2009
Калмари по средиземноморски
 
Необходими продукти:
8 почистени калмара (150 г)
1 дафинов лист
6–7 зърна черен пипер
1–2 с. л. оцет
2–3 с. л. зехтин
1 в. ч. бяло вино
сол на вкус
150 г мидени ядки (замразени или консервирани)
100 г пушено филе
100 г кашкавал
1–2 скилидки чесън
4 с. л. бяло вино
3 с. л. зехтин
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1

Калмарите се пускат в кипнала вода и се варят около минута заедно с черния пипер, солта, оцета и дафиновия лист, докато се издуят като тубички.

2

Мидите се нарязват наситно, филето и чесънът – на дребни парченца, а кашкавалът се настъргва. Смесват се в купа и се подправят със солта, зехтина, черния пипер, виното и част от сока на мидите. Пипалата на калмарите се отстраняват, нарязват се наситно и се слагат в плънката.

3

В калмарите се слага по малко от плънката, като задължително се оставя въздух, за да не изтече, и се запушват с парче домат.

4

Напълнените калмари се подреждат в троянска керемида, заливат се с малко от водата, в която са се варили, със зехтина и виното. Пекат се около 15–20 минути във фурна, загрята на 180 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: