Калмари песто

Гост: Майстор Лефтеру Лазару, ресторант "Варулко"
Източник: Бон Апети
Дата: 23.11.2005
Калмари песто
 
Необходими продукти:
500 г туби от калмар
2 картофа
2 с. л. узо
2 с. л. зехтин
1 с. л. сос "Песто"
куркума и магданоз за украса


Начин на приготвяне:
1
Калмари песто
Картофите се обелват, настъргват се и се запържват. Калмарът се нарязва на тънки ивички, измива се и се подсушава.
2
Калмари песто 2
Мазнината се нагрява в тиган и когато запуши, в нея за около 3 минути се запържват калмарите. След това се заливат с узото.
3
Калмари песто 3
В средата на порционна чиния се поставя готварски метален пръстен. В него се слагат запържените картофи, а върху тях - калмарите. След това пръстенът се маха.
4
Калмари песто 4
Около предястието за украса се поръсват куркума и наситнен магданоз и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: