Калмари пане с турски млечен сос

(Повторение)
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Калмари пане с турски млечен сос
 
Необходими продукти:
50-60 орехови ядки
2 филии хляб
2 скилидки чесън
1 1/2 ч. ч. кисело мляко
2 с. л. зехтин
1 ч. л. ябълков оцет
бял пипер и сол на вкус
1 кг калмари
черен пипер и сол на вкус
олио за пържене
100-120 мл бира
5 с. л. брашно
1/2 ч. л. сух копър


Начин на приготвяне:
1
Калмари пане с турски млечен сос
Ореховите ядки се запичат на сух тиган, след което се смилат в блендер.
2
Калмари пане с турски млечен сос 2
Филиите хляб се начупват и се смилат в блендер заедно с чесъна, като се поръсват със сол и бял пипер.
3
Калмари пане с турски млечен сос 3
Смлените орехи и хляб се смесват в купа, постепенно се прибавят киселото мляко, зехтинът и оцетът и се разбърква добре.
4
Калмари пане с турски млечен сос 4
Почистените калмари се нарязват на шайби, подсушават се в салфетки и се овкусяват с черен пипер и сол.
5
Калмари пане с турски млечен сос 5
В брашното за панировката с разбъркване се налива бирата. Прибавят се сол и копър и се бърка до получаване на еднородна каша.
6
Калмари пане с турски млечен сос 6
Шайбите калмар се потапят в панировката и се пържат 5-6 минути в обилно количество нагорещено олио. Изваждат се върху салфетки, за да се отцедят от излишната мазнина.
7
Калмари пане с турски млечен сос 7
Сервират се в порционна чиния заедно със соса и се овкусяват с лимонов сок.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


246 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: