Калкан по шабленски

Гост: Борислав Гуцанов, председател на Общинския съвет в град Варна
Източник: Бон Апети
Дата: 17.12.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г калкан
250 мл прясно мляко
2 картофа
2 моркова
1 лимон
1 стрък девесил
2-3 дафинови листа
брашно за паниране
олио за пържене
черен пипер и сол на вкус
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка целина


Начин на приготвяне:
1
Калкан по шабленски
Калканът се накисва в прясното мляко, след това се овалва в брашно и се пържи.
2
Калкан по шабленски 2
Морковите се настъргват на ренде и се сипват при рибата.
3
Калкан по шабленски 3
Добавя се наситненият девесил.
4
Калкан по шабленски 4
Отгоре се слагат обелените и нарязани на пръчици картофи.
5
Калкан по шабленски 5
Подправя се с черен пипер, сол и дафинови листа.
6
Калкан по шабленски 6
Налива се топла вода, колкото да покрие продуктите, и ястието се оставя да къкри на тих огън около 20 минути. Сервира се с резени лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: